Πολιτιστικά
Πολιτιστικά PDF Εκτύπωση E-mail

Φεστιβάλ ΦιλίππωνΦεστιβάλ Φιλίππων

Στην περιοχή της Καβάλας πραγματοποιείται μια απο τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ελλάδας. Το φεστιβάλ αρχαίου δράματος των Φιλίππων, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1957 στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και διαρκεί 3 μήνες (αρχές Ιουλίου-αρχές Σεπτεμβρίου). Περιλαμαβάνει θεατρικές παραστάσεις  αρχαίου δράματος, κλασικό χορό,συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών.


Ελευθέρια

Ο δημός Καβάλας, διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης της Καβάλας και κορυφώνονται με την γιορτή του πολιούχου της πόλης, Αποστόλου Παύλου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στούς υπαίθριους χώρους του κάστρου, της πλατείας Ελευθερίας και σε άλλες περιοχές της πόλης. Περιλαμβάνουν παραστάσεις θεάτρου, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις εικαστικών, δημοτικούς χορούς κ.ά

 

Καβάλα-Παλιά πόλη (Παναγία)Cosmopolis

Ένα διαπολιτιστικό διεθνές φεστιβάλ, που ξετυλίγεται στη χερσόνησο της παλιάς πόλης της Καβάλας, την Παναγία. Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιέχει συναυλίες, χορούς, θέατρο, περίπτερα παρουσίασης της λαογραφικής παράδοσης των χωρών που συμμετέχουν, κουζίνα με τοπικές γεύσεις και σπεσιαλιτέ, εκθέσεις και δρώμενα για παιδιά.
 

Άλλες εκδηλώσεις

Στην Νικήσιανη αναβιώνει κάθε χρόνο το έθιμο των αράπηδων, στην Νέα Καρβάλη το διεθνές λαογραφικό φεστιβάλ ήλιος και πέτρα, στο Ζυγος ο ποντιακός γαμός, στο Ελαιοχώρι η γιορτή του σταφυλιού, στην ορεινή Λεκάνη η γιορτή της πατάτας, στο Παλαιοχώρι κάθε φθινόπωρο η γιορτή του κάστανου, και πολλά άλλα τοπικά πανηγύρια και εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα καθ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το κέντρο υποδοχής και πληροφόρισης επισκεπτών: παρέχει τουριστικές  πληροφορίες, στους επισκέπτες, για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιεί κρατήσεις δωματίων,απαντάει σε email-fax-ταχυδρομικές επιστολές παρέχοντας πληροφορίες.

 Θάσος